srijeda, 13. srpnja 2011.

MIT istraživači revoluciju solarne ćelije tisak, fold moć sunca u svoj svakodnevni dom (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/12/mit-researchers-revolutionize-solar-cell-printing-fold-the-powe/:
Ne bi to biti uredan ako bi mogao snaga nekoliko gadgeta oko kuće s nekim ukusno odabran, solarne ćelije, ugrađeni zavjesa? Dobro, tako da ovaj MIT-tech pionir je nije dosta da se napredne, no to je suđeno da imaju dnevni Martha Stewart budućnosti. Do izbjegava tekućine i visokim temperaturama za nježniji para držati ispod 120 stupnjeva Celzija, istraživači su mogli jeftino ispisati niz fotonaponske ćelije na "obične liječi papir, tkanina ili plastike." I ovdje je neke dodatne hrane za razmišljanje - para-taloženja proces korišten za stvaranje tih stanica je isti kao i onaj koji stavlja da je "srebrni obloge u vrećicu čipsa" - znanost, to je svugdje. Unatoč tech dom uređenje prijateljski pristup, ova tehnika proboj tisak ne može biti učinjeno sa svojim svakodnevnim inkjet , ali to će cijena solarne energije postrojenja malo cozier. Njegov fleksibilan trajnost stranu, stanice trenutno radi na samo jedan posto učinkovitost - pa možda želite kupiti one za kavu u rasutom stanju da vidi pravi bakšiš dno crta. Sklopivi papira video demonstraciju nakon prekida.

Nastaviti čitanje MIT istraživači su revoluciju solarne ćelije tisak, fold moć sunca u svoj ​​svakodnevni dom (video)

MIT istraživači revoluciju solarne ćelije za tisak, fold moć sunca u svoj ​​svakodnevni dom (video) prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 12. srpanj 2011 23:54:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink PhysOrg | izvor MIT vijesti | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar