srijeda, 13. srpnja 2011.

AI Demonstrira Prirodni učenje, Odnosi nove vještine u civilizaciju

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/JdvZn9j_3nY/:

Tako smo nastavu računala kako da se unaprijed svoje interese putem globalnog ratovanja, sada. Lijepo vas znajući, bližnjima.

Da, znanstvenici u MIT računalne znanosti i umjetne inteligencije Lab (CSAIL) odlučilo je da će zanimljivo vidjeti kako računalo sa samo osnovno razumijevanje engleskog jezika će internalizirati "izgubiti" znanje. Da biste to provjerili, imali su nekoliko vrlo osnovni AIS (kao u, oni samo pomaknite pokazivač oko i kliknite elementi korisničkog sučelja slučajno) igrati Civilization jedni protiv drugih.

Isprva AIS samo u interakciji slučajno. Ali onda su dali jedan AI pristup korisnički priručnik. To je iskoristio svoje sposobnosti za čitanje teksta na zaslonu povezati akcije s riječima i riječi sa stavkama iz priručnika. Uskoro je osvajanje 79% svojih igara - u potpunosti se temelji na vlastitim prirodnim procesa učenja.

To nije prvi strategija igre AI daleko. U stvari, jedan Starcraft AI konkurencija je donijela nekoliko ozbiljno sofisticirane rezultate, ali su prilagođene sama igra. "Naivan" AIS u MIT eksperimenta samo mogao izgraditi bazu znanja od nule.

Dublje Svrha pokusa bila je pokazati da AIS mogao odrediti značenja riječi u interakciji s okolinom. Danas Civilizacija, sutra tvornice ili bolnicu, gdje je trut neke vrste mogu naučiti nove riječi i djela samo od njih rasprave i kad ih učinio.

[Putem io9 ]



Nema komentara:

Objavi komentar