srijeda, 13. srpnja 2011.

Google Osoblje se na patentu Odvjetnici i stručnjaci

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/R1y_TqZHsBw/:

Nije tajna Google je u potrazi za više patenata dodati svoj ​​portfelj. Traži div nedavno izgubio ponudu za Nortel je 6.000 mobilne i bežične patenata konzorcij tech tvrtki, uključujući Apple, Microsoft, RIM i Sony. Kao što je moj kolega MG Siegler napisao u to vrijeme, Google kontrolira manje od 1.000 patenata, što je niska u odnosu na neke od svojih konkurenata. Google trenutno ima 701 patenata ukupno dok Microsoft je odobreno 3.121 patenata prošle godine. Nažalost, jer Google ne posjeduje veliki broj patenata, tvrtka će i dalje biti ranjiva na patent tužbe.

Možda zato Google je osoblje se na patenta pravnika, činovnika i pravni stručnjaci. Na svoj ​​pravni posao oglasi stranice , Google je u potrazi za ispuniti šest patenata vezanih uz pozicije, uključujući patent agent patenta odvjetnik, patent docketing činovnik, patenta parnicama savjet, patent Paralegal i strateški patenta za licenciranje i akvizicije menadžer.

Na primjer, strateški patenta za licenciranje i akvizicije menadžer ocjenjuje i vrijednosti potencijala patenta stjecanje i licenciranje mogućnosti, i pregovara ove ponude (tzv. nalazi više patenata za Google).

Osim u potrazi za novim mogućnostima patenata, Google također ima veliki patentni tužbu da se bave, Oracle odijelo. U kolovozu Oracle tužio Google zbog njezina android mobilni operativni sustav, tvrdeći da je Google krši na sedam Java patenata vezanih uz OS i njegove Dalvik virtualni stroj. Oracle je tražeći nagradu u milijardama od Googlea, a to je nesumnjivo loša vijest za Google i Android ako Oracle pobjeda ove.

Foto kreditne / Flickr / walknboston


Nema komentara:

Objavi komentar