srijeda, 27. srpnja 2011.

IBM Selectric Pisaći stroj napuni 50, viče na tablets sići na travnjak

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/27/ibm-selectric-typewriter-turns-50-yells-at-tablets-to-get-off-i/:
Zamislite sve čekaonice i upisivanjem klase to je vidio u svojoj pola stoljeća na Zemlji. IBM ovaj tjedan slavi 50. rođendan svoje najprodavanijih Selectric linija uredskih pisaćih strojeva . Prvi put predstavljen u 1961, linija istaknuta rotirajući typeball koja je povećala brzinu tipkanja i mogu se mijenjati za kurziv, simbole i različite fontove i jezike. Pisaći stroj i eschewed tradicionalne kreće prijevoz, s typeball i vrpce koje se na prijedlog, smanjujući jedinice ukupnu veličinu i ostavljajući više prostora na uredski stolovi za obiteljske fotografije i trol lutke. Te inovacije pomogle da linija gotovo sveprisutan u uredima prostorima, i 1964, Selectric linija nudi se rano za obradu teksta sposobni za pohranu znakova. IBM će ići na mirovinu liniju u 1986. Prikladno, sada mrtav pisaći stroj će biti počašćen sa svojim vrlo vlastiti poštansku marku.

Nastaviti čitanje IBM Selectric Pisaći stroj napuni 50, viče na tablets sići na travnjak

IBM Selectric Pisaći stroj napuni 50, viče na tablets sići na travnjak prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 27. srpanj 2011 15:06:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar