petak, 13. svibnja 2011.

Samsung demo mrežnice rezolucije 300dpi tablet prikaz

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/BBglIwHvyuc/samsung-demos-retina-resolution-300dpi-tablet-display.ars:

Samsung je novi 10,1-inčni "retine", rezolucija LCD zaslona spreman za show off sljedeći tjedan. To će pokazati 2560 x 1600 ploča na SID Prikaz tjedan 2011 Međunarodni simpozij počevši utorak 17. svibnja. A ako nisu već razmišljate o tome-da, ovo je savršen za tablets.

Ploča ima rezoluciju od 300dpi, isto kao da tiska, a broj Apple koristi za definiranje svojih Mrežnica prikazuje. U većini koristi, pikseli nestanu i čini se da ste u potrazi na ispisanu stranicu.

Samsungova nova ploča je zanimljiva iz dva razloga. Prvi je da se koristi PenTile RGBW tech. PenTile je način grupiranja podpiksela-svaki šaren "piksela" na zaslonu se sastoji od nekoliko manjih jednobojne točke. U slučaju PenTile, postoji pet točaka (otuda "suzdržan" ili "penta" dio imena). RGBW dio znači da dodatni bijeli piksel je dodao da uobičajene crvene, zelene i plave boje.

Ovaj bijeli piksel radi u sprezi s promjenjivom, zatamnjenje lokalno osvjetljenje. Ovaj rampe kad svijetle boje su potrebne, ali kada su boje desaturated ili samo crno i bijelo, pozadinsko osvjetljenje se prigušuje i samo bijeli piksel je uključen. To smanjuje potrošnju energije za 40 posto u odnosu na tvrdio redovito RGB pruga ploči.

A tu moć smanjenje je ključ za njegovu uporabu u tablets. Najveći izvući na tablet baterije je ekran. Do panel postoji koji može isporučiti iste baterije kao i današnji tablets, nećemo vidjeti Mrežnica prikazati u ipad. Naravno, u vožnji sve one extra piksela je i dodatni posao (4x) za grafičke čipove, ali to je još jedan problem.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar