petak, 13. svibnja 2011.

Robotski invalidska kolica koristi 3D da 'vidi' za slabovidne vozače

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/13/robotic-wheelchair-uses-3d-imaging-to-see-for-visually-impaire/:
Vi svibanj ne biti u mogućnosti to kontrolirati s your mind , ali to robotskih kolica iz Švedske Luleå University of Technology još uvijek može ponuditi nešto što je samo nekoliko drugi mogu - ". vidiku" Stolica koristi laserski senzor za generiranje 3D karta okolice, koji se potom prenose na on-board haptičko robota, dopuštajući da bot pokupiti i ploviti putu oko bilo kakve prepreke. Slabovidnih učenika već je izum se za spin i rekao da osjeća "sigurna" tijekom putovanja kroz gužve hodnicima, u odnosu na iskustvo "pomoću bijelog štapa." Luleå inženjeri, međutim, još uvijek imaju neke fine tuning učiniti. Laser, na primjer, može samo prepoznati objekte na određenu visinu, a ignorirajući sve iznad ili ispod svoje polje vida. Istraživači su također zauzet razvija novi 3D kamera za stolicu i nadaju se da će biti spreman za komercijalnu upotrebu u idućih pet godina. Tu je pun PR čeka vas nakon pauze.

Nastaviti čitanje Robotski invalidska kolica koristi 3D da 'vidi' za slabovidne vozače

Robotski invalidska kolica koristi 3D da 'vidi' za slabovidne vozače prvobitno pojavio na Engadget na pet, 13. svibanj 2011 13:11:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink TG Daily | izvor Luleå University of Technology | Pošalji ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar