petak, 11. ožujka 2011.

Xbox LIVE bodova hack trošak Microsoft tisuća, a ne milijune

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/FETMOcLgFE4/xbox-live-points-hack-cost-microsoft-thousands-not-millions.ars:

Promocija nudi Microsoft Points, 48-satni Xbox LIVE prolazi, a u igri rekvizite mogao koštati Microsoft više nego što pogađa za prošli vikend, nakon Xbox LIVE korisnici otkrili da su oni mogli generirati stotine radnih kodova i otkupiti tisuće bodova. Većina korisnika iskorištavanje mana su zainteresirani za Microsoft Points: svaka šifra je bio vrijedan 160 bodova, iznos koji bi se normalno trošak $ 2 za kupiti.

Mana je izvanredno jednostavna. Microsoft je promotivni sustav koji se koristi poseban URL za generiranje otkupiv koda. Taj URL uključene u njega dvije važne parametre, dvoznamenkasti broj koji se koristi da odaberete vrstu koda koji će biti generiran-točke, prolazi, ili rekviziti i enormno dugi niz koji upravljaju Skup kodova koji sustav bi iz ruku. Ispalo je da mijenjanje četiri posebne znakove u nizu koji na bilo koji broj 0000 - 9999 dozvoljeno sustav generirati nove kodove, što ga čini lako stvoriti tisuće kodova. Problem je prvi put objavljen od strane korisnika pod nazivom Dark objavljivanja u Tech Igra u nit koja je od tada zaključana.

Procjene su napravljene da Microsoft Points vrijedi između milijun dolara i 3 milijuna dolara dolara su generirani nezakonito prije nego Microsoft zatvoriti sustav dolje u ponedjeljak. Ove visoke brojke su, međutim, bio ismijan od strane Microsoft predstavnika, rekavši da pravi lik je nigdje u blizini da je visok. Na prvi pogled, izgleda kao da imaju točku. Sedam različitih dvoznamenkasti broj koji je urodio Microsoft Points su otkrivene, a svaka dva-znamenkasti kôd je tada u paru s četiri znamenkasti broj za generiranje otkupiv koda. To će se činiti da implicira da je 7 × 10.000 kodove je to moguće. Uz svaki broj ima vrijednost od $ 2, što čini ukupno samo 140.000 dolara.

Zlostavljao server napukline je protiv Xbox LIVE uvjete pružanja usluge, tako da tvrtka će imati pravo na ruku zabranjuje onima koji je zlostavljao pitanje. Međutim, kodove koji su bili generirani su legitimni, i to se može pokazati teškim za tvrtke odgonetati što nagrade su čitljiv, a koji nisu. Ipak, u priopćenju objavljenom danas tvrtka je rekao da je "poduzela korake kako bi poništiti kodove dobivene nelegitimno". Tvrtka je rekao da je još uvijek "ocjenjivanja da li ili ne neki pojedinci su prekršili uvjete korištenja za Xbox", ". Poduzeti odgovarajuće ovrhe na individualnoj osnovi«, ako imaju onda Microsoft će Postoje nepotvrđeni izvještaji da su neki ljudi koji su iskoristili mane već zabranjen.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar