petak, 11. ožujka 2011.

Purdue istraživači napraviti solarne ćelije za proizvodnju jeftinije, učinkovitije s laserima

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/11/purdue-researchers-make-solar-cell-manufacturing-cheaper-more-e/:
Ima li išta laseri ne mogu učiniti? Mi samo pitati jer oni činiti se biti poboljšanje sve, od mikrofona do željezničkih pruga , a sada znanstvenici s Purdue University su utjecati moć svjetlosti kako bi se bolje proizvodnju solarnih ćelija. Korištenje ultrakratki (kao u quadrillionths od sekunde) pulsa laser točnije pisara microchannels povezuje tankoslojni solarnih ćelija - u odnosu na trenutnu mehaničke pisaljke metode - Boilermakers su bili u mogućnosti za poboljšanje učinkovitosti prijenosa energije između stanica i značajno smanjiti proizvodnja vrijeme. Nakon što je pokazao proces funkcionira, nastavlja istraživanje kako bi se bolje razumjeti i pripremiti ga za uporabu od strane proizvođača - prije nego kasnije, nadamo se.

Purdue istraživači napraviti solarne ćelije za proizvodnju jeftinije, učinkovitije s laserima prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 11 ožujak 2011 07:17:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Daily Tech | izvor Purdue University | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar