subota, 19. ožujka 2011.

Lice: u automobilu računarstva, smartphone i budućnost automobila

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/oSgiKhD3BPE/in-car-computing-smartphones-and-the-future-of-cars.ars:

Tijekom naše serije na budućnost automobila , jasnu sliku o tome gdje je nastao prometa je na čelu u idućih nekoliko godina. Ako je današnji promet je kao cvat bakterije koje odgovara kolektivno na promjene u okruženju, onda sutra umreženih prometu, gdje svi automobili su povezani s ceste, do oblaka, te jedan s drugim po bežični živčani sustav, bit će više kao potpuno formiran, prilagodljiva i razvija organizam. Uz postojeću mrežu senzora već ugrađen u ceste i autoceste, automobili će sami postati zbirke senzora enmeshed u peer-to-peer bežične mreže, s nekim majstor čvorova na tu mrežu spojen na oblak preko 4G.

Ali, dok sliku evolucije prometa tijekom idućeg desetljeća je počeo da se oblik, ono što još nije tako jasno je budućnost stvarni automobil koji će sudjelovati u ovom protoka sljedeće generacije promet. Naime, jedno pitanje ostaje bez odgovora: hoće li silicija mozak budućeg automobila biti izgrađen-in, ili ćemo priključiti našim smartphone u vozilo i korištenje manjih uređaja "procesora, bežični radio, a prikazuje?

Stavio sam ovo pitanje na naše OpenForum sudionika, a rasprava koji je uslijedio bio je vrlo, vrlo dobro. No, prije nego što sam rezimirati ono što OpenForum dogovorili kao dugoročno rješenje (bilo je iznenađujuće iznos od konsenzusa o tome kako se stvari trebaju ići), ja ću prvi predstaviti sažetak na obje strane problema.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar