nedjelja, 13. ožujka 2011.

Bakterije oteti imunološki sustav signalizacije živjeti sigurno u našim crijeva

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/mH7ob8XrQk8/a-signaling-pathway-helps-the-immune-system-interact-safely-with-gut-microbes.ars:

Naš imunološki sustav djeluje pod temeljne pretpostavke da je "samo" je različita od "ne-ja". Njegova primarna funkcija leži u razlikovanju između tih entiteta, ostavljajući bivši sama dok napadaju druge. Ipak, sada znamo da je naša crijeva su dom populacije bakterijskih stanica, tako velika da se brojno nadmašiti svoje stanice, i da su ti mikrobiota su bitne za naš vlastiti opstanak.

Kao što je nedavno istraživanje u časopisu Nature Immunology bilješke ", ravnoteža je uspostavljena između mikrobiota i imunološki sustav koji je od temeljne važnosti za crijevne homeostaze." Kako imunološki sustav se to postigne ravnoteža, niti overacting i napadaju simbiotske bakterije, niti se slab i dopuštajući patogena da se kroz? Ispada da je naš crijevo bakterije manipulirati imunološki sustav kako bi stvari iz uzimajući vanjska strana od ruku.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar