četvrtak, 10. veljače 2011.

Pelikan Imaging prototip kamere niz mogao učiniti vaše fotografije boljim, tanji telefoni (video)

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/02/10/pelican-imagings-prototype-array-camera-could-make-your-picture/:
Pelikan je prototip kamere niz mogao učiniti vaše fotografije boljim, tanji telefoni (video)
Ako želite izgledati za život na nekom drugom planetu ne graditi jedan radio teleskop koji je milja širine, te izgraditi hrpa manjih i stvoriti niz od njih. Kao što ispada da je osnovna ideja djela za hvatanje vidljive valne duljine kao dobro. To se zove plenoptic kameru , koristeći niz vrlo malim lećama koje, kada je u kombinaciji, može stvoriti sliku kao dobar kao veći. Pelikan Imaging uvelike je zainteresiran tanak faktor takvog sustava mogli ponuditi, potencijalno omogućava tanje telefona, ali to također može otvoriti vrata i na neke zanimljive efekte. Pogledajte video nakon pauze za primjer dinamičke kontrola otvora blende ovakav setup može dopustiti, gdje možete mijenjati žarišnu ravninu slike nakon što je snimljena. S obzirom na malu veličinu polja ovdje vjerojatno nije mogao učiniti ništa previše luda, kao što su uzeti sliku kroz stabla, ali je dana slabo fokusiran cameraphone metak napokon bi moglo biti na kraju - kad god je to zapravo dolazi na tržište.

Nastaviti čitanje pelikana Imaging niz kamera prototip mogao učiniti vaše fotografije boljim, tanji telefoni (video)

Pelikan Imaging prototip kamere niz mogao učiniti vaše fotografije boljim, tanji telefoni (video) prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 10 veljača 2011 11:05:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink CNET | izvor Pelikan Imaging | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar