četvrtak, 10. veljače 2011.

Istraživači su za cilj zamijeniti bakar s aluminijskim kao dirigent u auto elektroenergetskim sustavima

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/02/10/researchers-aim-to-replace-copper-with-aluminum-as-a-conductor-i/:
Kao i svake usamljeni mačka dama s policijom skener zna, cijena bakra je kao visok kao da je ikada bio - i nema razloga da se taj trend neće nastaviti. Naravno, to utječe na više od onih koji jeza doušnik u podrumima da ukrade vodovod: spomenuti bijeli metal koji je trenutno najbolji vodič za on-board elektroenergetskog sistema u automobilima. No, uz malo sreće ovo uskoro moglo promijeniti. Da bi se zamijeniti bakar sa aluminija u energetskim sustavima, s nekoliko izazova treba riješiti, uključujući i činjenicu da aluminij jeza kao povećanje temperature, i korozivne učinak dovođenja dva materijala zajedno. Među naporima Technische Universität Munchen (TUM) i BMW-a kako bi aluminija u EV je, utikač LEIKO koristi metalni kavez lima i tlak proljeće kako bi se omogućilo bakra i aluminija elementi ostanu u kontaktu. Ako sve ide prema planu, TUM je profesor Udo Lindemann (ne biti zbunjen sa Udo Dirkschneider, deminutiv frontman njemačkog heavy metal bendova Prihvati i UDO) predviđa da "visoko-napon na ploči sustava većine električnih vozila će se temeljiti na aluminijskoj do 2020. " Check out strašan sliku Dirkschneider nakon pauze.

Nastaviti čitanje Istraživači cilj zamijeniti bakar s aluminijskim kao dirigent u auto elektroenergetskim sustavima

Istraživači su za cilj zamijeniti bakar s aluminijskim kao dirigent u auto elektroenergetskim sustavima prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 10 veljača 2011 03:04:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Green Car Kongres | Pošalji ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar