utorak, 1. veljače 2011.

Hokies dati (taktilni), vid slijepima, tako da mogu voziti, nema riječi o Vodu u vino pretvaraš

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/31/hokies-give-tactile-sight-to-the-blind-so-they-can-drive-no-w/:
Daytona International Speedway je sinonim za brzinu, auto utrke, i. . . slijepe osobe? Virginia Tech's Robotika i mehanizmi laboratorija (RoMeLa) , uz Nacionalne federacije slijepih (NFB), nedavno je debitirao svojim očima-izborno i street-pravne SUV u glasoviti pisti. dr. Dennis Hong i njegovi učenici prvi neka slijepi ljudi voziti dune buggy bez pomoći pronicljiv kopilot u 2009 - kao prvi korak u postizanju cilja ulica-pravna SUV za nakaradan gužve . SUV u pitanju je dizajniran za NFB-a Blind Vozač Challenge, te je opremljen sa drive-by-wire sustav - također viđen u RoMeLa autonomnih vozila - koja je modificirana za korištenje s RoMeLa's SpeedStrip i DriveGrip dodirni sučelje tehnologije. To radi pomoću laserski daljinomjer na karti okolnog područja, prosljeđivanje informacija za ubrzanje i kočenje vozača tutnjava SpeedStrip sjedala, a prolazi uz okretanje info preko vibracija u DriveGrip rukavice. Sustav nije razvijen isključivo za svrhu dobivanja slijepih vozača na cesti, međutim, kao Virginia Tech sugerira da je njegova tehnologija može se koristiti u gaming aplikacija. Mi nismo posve spremna da vidi slijep vozača na stvarnim cestama samo još, ali zašto ne bi naš vida prijatelji doći da uživaju Gran Turismo 5 s ostatkom nas? Video je nakon stanke.

Nastaviti čitanje Hokies dati (taktilni), vid slijepima, tako da mogu voziti, nema riječi o Vodu u vino pretvaraš

Hokies dati (taktilni), vid slijepima, tako da mogu voziti, nema riječi o Vodu u vino pretvaraš prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 31 siječanj 2011 19:02:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Switched | izvor Nacionalne federacije slijepih | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar