nedjelja, 9. siječnja 2011.

Obamina administracija kreće prema naprijed s jedinstvenim internet ID za sve Amerikance, američko ministarstvo trgovine u glavu sustav do

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/09/obama-administration-moves-forward-with-unique-internet-id-for-a/:
Predsjednik Obama je signalizirao kako će Sjedinjene Države Ministarstva trgovine vlast nad predložene nacionalne cybersecurity mjera koje će uključivati davanje svaki Amerikanac jedinstveni online identitet. Ostali kandidati prethodno spomenuto da glavu gore novi sustav su uključeni NSA i Ministarstva domovinske sigurnosti, ali je najava da će ministarstvo trgovine će se posao trebao molimo Vas da skupine koje su zabrinutost zbog sigurnosne agencije rade dvostruke dužnosti u policijskim i obavještajnim radom . Pa ipak, ono što o ovom jedinstvenom ID ćemo svi biti dobivanje? Pa, iako detalji još uvijek prilično oskudne, US Commerce tajnik Gary Locke je, govoreći na skupu u Institutu Stanford, naglasio je kako novi sustav neće biti srodno nacionalne osobne iskaznice, ili vlada kontrolira sustav, ali da bi se poboljšala sigurnosti i smanjiti potrebu za ljudima zapamtiti desetaka lozinke online. Nažalost, Locke, zvuči kao nacionalni ID sustav za nas. U svakom slučaju, Obamina administracija je trenutno izradi ono što je nazvao Nacionalnu strategiju za Trusted identiteta u cyber prostoru, koji se očekuje na Department of Commerce u nekoliko mjeseci. Mi ćemo držati te pošta, ako se išta dogodi zastrašujući ili cool.

Obamina administracija kreće prema naprijed s jedinstvenim internet ID za sve Amerikance, američko ministarstvo trgovine u glavu sustav do prvobitno pojavio na Engadget o Suncu, 9 siječanj 2011 13:34:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor CBS News | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar