četvrtak, 30. prosinca 2010.

Zašto Pluton gubi status planeta? Budući da nikada nije bilo važno dovoljno

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/30/why-did-pluto-lose-its-planet-status-because-it-never-mattered/:
To je vrsta teško prihvatiti, Pluton je oduvijek bio naš omiljeni gubitnik, ali istina je da je Sunčev sustav je deveti planet nikada nije bio zaista značajan dovoljno zaraditi da oznaka. Takva je hladno logičan razlog za njegovo uklanjanje iz planetarnog analima strane čovjeka koji je imao puno veze sa svojim smrti. Caltech astronom Mike Brown otkrio Eris, što bi se nadao bio deseti planet, još 2005, ali ekstremne udaljenosti od Sunca i deminutiv (po planetarnim standardima) dimenzije ga izuzeti iz razmatranja. Nažalost, njegovo otkriće je ono osuđen Pluton biti vraćena na "patuljasti planet", iako Mike nije prolijevanja previše suze nad njom. U stvari, on je otišao i napisao knjigu o cijelu stvar, samozadovoljan planet razarač da je on. Ne morate kupiti da biste saznali više, međutim, kao izvor link je intervju s Mike sve je spremno i čeka.

Zašto Pluton gubi status planeta? Budući da nikada nije bilo važno dovoljno prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 30 pro 2010 08:28:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Technabob | izvor Wired | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar