ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

Znanstvenici vratiti sjećanje na drogirane štakora, nadam se da učiniti isto s ljudima

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/19/scientists-restore-memory-of-drugged-rats-hope-to-do-the-same-w/:
Ima li išta što ne možemo učiti iz drogiran do štakora? Istraživači na sveučilištu Wake Forest i University of Southern California koriste grupu lijekom glodavaca pokazati način na koji memorija može vratiti s dodirom prekidača. Štakori su bili opremljeni sitnim, štakor veličine elektroda i izložena farmakoloških tvari, što je izazvalo ih zaboraviti vezu između guranja poluge i dobivanje vode. Okretanjem elektronski prekidač na, znanstvenici obnovljena štakora sjećanje zadatka - okrećući ga isključiti ih zaboraviti ponovno. Sljedeći korak u procesu je testiranje eksperiment na primatima, a možda i neki dan koriste za istraživanje u korist žrtava moždanih udara, Alzheimerove bolesti ili ozljeda-inducirana gubitak pamćenja.

Znanstvenici vratiti sjećanje na drogirane štakora, nadam se da učiniti isto s ljudima prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 19. lipnja 2011 20:33:00 EST. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Znanost Dnevni | izvor USC | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar