petak, 4. ožujka 2011.

Google i Microsoft momčad do bitke geotagging patenta mamac

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/8b4KPTcy-uU/google-and-microsoft-team-up-to-battle-geotagging-patent-troll.ars:

Iako se obično gleda kao rivala, Microsoft i Google su udružili snage kako bi tužiti patenta mamac , Texas tvrtka Geo Inc, i ima svoje patent nevažećim. Od srpnja prošle godine, označiti je tužio najmanje 397 različitih poduzeća, uključujući i Boeing, Pizza Hut, i Rolex, tvrdeći povrede patenta. Microsoft i Google zajedno su tvrdeći da patent ne bi trebali imati odobrena, s obzirom na postojanje prethodnog stanja tehnike.

Patenta, 5930474 , pokriva bilo koji sustav koji opisuje geografski podaci, bilo u obliku karte ili tekst, a zatim pruža informacije o resursima (dobara i usluga) na raspolaganju u tom zemljopisnom području. Natkrivena sustavi kombiniraju geografije / mapiranje baza podataka, Yellow Pages stilu baze podataka, i "lokalni sadržaj" baza podataka, koje ljepilo dvoje zajedno pohranjivanja kojima tvrtke (itd.) dostupni su u određenom zemljopisnom području.

Većina ili sve od 397 tvrtki tužio je označiti Inc se tužio zbog njihove web stranice su trgovine lokator značajke-staviti u svoj poštanski broj ili poštanski broj, pogledajte trgovine u blizini, s podacima obično prikazani na karti. Ta je karta je, pak, često pruža Google Maps ili Bing Maps, što te tvrtke Google i Microsoft korisnicima.

Te dvije tvrtke su tvrdnje da su njihovi proizvodi i njihovih klijenata korištenje tih proizvoda ne kršiti bilo koji od patenta je valjan potraživanja, i traže trajni nalog sprečavanje označiti Inc iz bilo kojeg tuži Microsoft ili Google kupaca. Nadalje, poduzeća traže da imaju neke ili sve od tvrdnji u prijavi patenta nevažećim, tvrdeći da je prethodno stanje tehnike koje USPTO bi trebali imati uzeti u obzir pri dodjeli patenta.

Patent sama je imao šarene povijesti. Varalica u 1996, dodijeljene u 1999, je prodana i ponovno prodaje raznih subjekata koji žive u nekim od svjetskih poreznih utočišta, uključujući Lihtenštajn i British Virgin Islands. Oko prije dvije godine to je bio prodan za 119 milijuna dolara za Antigva-based elektroničko plaćanje usluga tvrtke Ubixo Limited (bivši M2 Global Ltd), te u srpnju 2010 Ubixo preden off označiti kao zasebna tvrtka. Geo-oznaka sada pokušava povećati kapital s IPO . Geo-oznaka je samo značajne imovine je patent (čak ide tako daleko kao što ponosno hvaliti o tome na svojoj početnoj stranici ), što je klasični trol patent-to nije stvorio patent i nema proizvoda koristeći patenta, ona postoji samo tužiti tvrtke koje se vjeruje da se krše.

Google i Microsoft su se našli na istoj strani u borbi patenta prije. U programu Microsoft's long-trčanje slučaj protiv XML tvrtki i4i, trenutno žalbu Microsoft, Google je podnio kratak amicus, izražavajući potporu Redmond poziciju.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar