utorak, 25. listopada 2011.

Pentax Q izmjenjivim objektivima fotoaparata pregled

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/25/pentax-q-interchangeable-lens-camera-review/:
Većina izmjenjivim objektivima fotoaparata koje smo vidjeli do sada čini se da slijede standardni kalup: oni imaju sličan veličine tijela, usporediv dizajna i bilo APS-C ili Micro Four Thirds senzor u jezgri. Ali nedavno, neki proizvođači - naime, Nikon i Pentax - počele su se smanjuje tijela fotoaparata u pokušaju da ih još više privlačan za point-and-shoot korisnicima. Rezultat: manji, lakši, više moderan ILC - to će se dogoditi da imaju itsy bitsy senzora slike. Senzor veličine, a ne megapiksela ocjena, prevodi izravno na kvalitetu slike, ali i objektiva i veličini tijela, tako da može imati nevjerojatno malo tijelo s nevjerojatno malim senzorom, ili veće tijelo s većim senzorom. Jeste li spremni platiti premiju za "svijetu najmanji" izmjenjivim objektivima fotoaparata, čak i ako je iste veličine senzora koriste se u mnogim point-and-shoot kamere za djeliću cijenu? Pentax čini se da mislite da ste - u iznosu od 800 $.

12,4 megapiksela Pentax Q maleni - to je tako mala, u stvari, da ne bi sami u to pogrešno za igračku. Tu je potpuno funkcionalna kamere unutar tog tanka kućišta od legure magnezija, iako je doduše ne tako snažno kao što biste očekivali $ 800 kamera biti. Skupi kit dolazi sa 8.5mm f/1.9 objektiv, a možete razviti svoje zbirke iz Pentax-a skromne izbor Q-mount objektiva, koji se također dogoditi da imaju smiješno male žarišne duljine (3.2mm Fish Eye, bilo tko?), Zbog na 1/2.3-inch pozadinskim osvjetljenjem CMOS senzora masivni 5.5x množenja faktor. Pa kako se Q vozarina kada je u pitanju performanse i kvalitetu slike? Skoči prošlosti pauzu kako biste saznali.

Galerija: Pentax Q pregled

Nastaviti čitanje Pentax P izmjenjivim objektivom fotoaparata pregled

Pentax Q izmjenjivim objektivima fotoaparata pregled prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 25 listopad 2011 15:00:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | |

Nema komentara:

Objavi komentar