utorak, 25. listopada 2011.

MOBITELI su opasni / nije opasan: Danski studija naginje prema drugom

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/25/cellphones-are-dangerous-not-dangerous-danish-study-tilts-tow/:
Kreda jedan za chatterboxes. U studiji u rasponu od 18 godina i više od 350.000 ispitanika, istraživači iz Danske nisu pronašli vezu između uporabe mobilnih telefona i raka mozga. Orijentir projekt provodi Danska Instituta za epidemiologiju Rak, objavljen je online prošlog tjedna u časopisu British Medical Journal, a samo najnovija u nizu sličan optimistično studija. Od 358.403 vlasnika mobitela pregledao, samo 356 pronađeni su da imaju tumor na mozgu, a 856 je dijagnosticiran karcinom na središnji živčani sustav - postocima koji su usporedivi s onima vidio među ne-mobile korisnike. Čak i među dugoročne mobitel vlasnika (13 godina ili više), incidencija stope nisu značajno veći od onih primijećenih kod opće populacije. Hazel Nunn, voditelj dokaza i informacije o zdravlju na istraživanje raka Velike Britanije, opisao je istraživanje kao "najjači dokaz da korištenje mobitela ne čini da se poveća rizik od raka mozga ili središnjeg živčanog sustava u odraslih." Autori studije, međutim, priznati neke nedostatke u svom radu, uključujući i isključenje "korporativne pretplate" - ljudi koji koriste svoje mobilne uređaje za rad, a koji vjerojatno ih koristiti više teško od prosječnog potrošača. Također su priznali potrebu za dugoročno istraživanje i više djece određenih studija . Možete provjeriti članak u cijelosti, na pokrivenost link ispod.

MOBITELI su opasni / nije opasan: Danski studija naginje prema potonji prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 25 listopad 2011 06:20:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor BBC | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar