ponedjeljak, 3. listopada 2011.

Inhabitat tjedan u zelenom: eko prebivališta, najveći svjetski solarni park i Axeon novi EV baterije

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/02/inhabitats-week-in-green-eco-abodes-worlds-largest-solar-par/:
Svaki tjedan našim prijateljima u Inhabitat rekapitulacija tjedna najzanimljivijih zbivanja zelene i čiste tehnologije vijest za nas - to je tjedan u Green.

To je bio epska tjedan za zelenu gradnju i čiste tehnologije, kao i 2011 Solar Decathlon showcased 19 od svjetskih većina ošamućujući suncem napaja prefab kuća u Washingtonu DC - i Inhabitat ste donijeli up-to-the-minute pokrivenost na pobjedu doma dizajna . Nekoliko kuća značajka izuzetno nekonvencionalnim dizajnom - vidi Sci-Luk i Caltech je silovit iznutra prema van prefab i momčadi Kanade teepee-nadahnut TRTL doma - dok su drugi poput Purdue INHome osloniti pokušao-i-istinito zgrade tipologije nadograditi sa stanje-of -art solarne sustave. Konačno Sveučilištu Maryland inovativne riječnih Kuća je osvojio prvo mjesto u konkurenciji sa svojim zelenilom unosi, vode usmjeren, dnevni dom. Purdue University je više tradicionalna INHome zauzeo drugo mjesto, a ekipa Novog Zelanda (Victoria University of Wellington) na trećem mjestu sa svojim prekrasnim drvenim prvo svjetlo kuće .

Govoreći o glavnim podvizima obnovljivih izvora energije, ovaj tjedan Island najavio planove za izgradnju prvi nula ugljika podatkovnih centara i Njemačkoj otvorio najveći svjetski solarni park na vrhu napuštenog otvorenog jami rudnika. Također je pogled na inovativne nove SeaTwirl turbina , koje bi mogle biti najisplativije energije vjetra generatora do danas, a mi smo gledali Pavegen otkriti planove za snage shopping centar s pločicama koje berbe energiju iz pješačke footsteps . Google je velika investicija da bi solarne energije sustava za 3.000 domova, MIT razvio radi " umjetni list "koji generira vodik gorivo iz vode i sunca, te Axeon predstavio novu bateriju koja bi mogla proširiti električni automobil raspon za 35 posto.

U zelenom prijevoz vijesti, sunce-powered vozila porasla prema zvijezda ovog tjedna je NASA objavila planove za lansiranje najveća solarna jedra letjelica ikada stvoren , i Japan je predstavio TOTO ludo govori krma-pogon motor topped s WC-om. Također je spin u

Nema komentara:

Objavi komentar