srijeda, 7. rujna 2011.

Znanstvenici razvijaju svijetu najmanji jedne molekule elektromotorom

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/06/scientists-develop-the-worlds-smallest-single-molecule-electric/:
Veća je sigurno nije bolje kada je u pitanju prvi svjetski single-molekula električni motor, koji mjere u jednoj nm širok - za perspektivu, da je trepavica visi od lijevog oka je oko 60.000 puta veći. Single-molekula motori korišteni su godinama, ali nova metoda koristi niske temperature skeniranja tuneliranje mikroskop na vlast i kontrolu molekule učinkovitije. U budućnosti, znanstvenici su mogli koristiti tehnologiju za stvari kao što su laboratorijske na čipu uređajima , mini medicinske opreme za testiranje koje zahtijevaju motor za guranje tekućine kroz uske cijevi. Tufts znanstvenici odgovorni za otkriće upozoravaju da praktična primjena je još načine off, ali se nada da će uloviti Guinnessovu knjigu rekorda , bez obzira. Nakon što je čuo vijest, i Pinky i Brain osjećaju više sigurni u cijelosti o cjeloživotnom ciljeve.

Znanstvenici razvijaju svijetu najmanji jedne molekule elektromotorom prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 6 rujan 2011 19:33:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink New Scientist | izvor Tufts | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar