srijeda, 7. rujna 2011.

Google južnokorejski ureda upala zbog navodne povrede antitrust

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/07/googles-south-korean-offices-raided-over-alleged-antitrust-viol/:
Google Južna Koreja uredi, koji su upali od strane savezne vlasti ponovno - ovaj put, zbog navodne povrede antitrust. Prema Wall Street Journal, Korejski Fair Trade Commission (KFTC) ušao Google Seoul uredima u utorak, zbog tvrdnje da je tvrtka nepravedno guši konkurenciju tako što svoje tražilice zadana opcija na Android mobitela. Južna Koreja je najveći mobilni operatori pretraživanja, NHN i Daum Communications, podnio tužbu KFTC u travnju, tvrdeći da je Android je "sustavno osmišljen" kako bi odvratiti korisnike od prebacivanje na različite portale, te da Google isključuje natjecatelja odgađaju OS certifikata za telefon proizvođači koje pokušavaju unaprijed učitati uređajima s drugim tražilicama. Slične optužbe, kao što svibanj podsjetiti, potaknut FTC istrage u SAD-u, gdje je anti-konkurentna allegations su leti oko za nekoliko mjeseci, sada. Google nije ni potvrdio niti negirao da jučerašnji napad dogodio, ali je rekao je glasnogovornik Tvrtka će "raditi s KFTC na sva pitanja oni svibanj imati o našem poslovanju", dodajući da je njegova OS ne "ne zahtijeva prijevoznika ili proizvođači uključuju Google Search ili Google aplikacija na Android-powered uređaja. "

Google južnokorejski ureda upala zbog navodne povrede tržišnog prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 7. rujan 2011 04:45:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Wall Street Journal | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar