srijeda, 7. rujna 2011.

NVIDIA CEO vidi veliki rast u mobilnoj obradi, quad-core tablets dolazi ove godine

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/07/nvidia-ceo-sees-major-growth-in-mobile-processing-quad-core-tab/:
Tijekom sitdown s novinarima jučer, NVIDIA izvršni direktor Jen-Hsun Huang razgovarali njegova tvrtka gotovo i dugoročne financijske izglede, a pruža uvid u chipmaker je quad-core budućnosti. Prema Huang, NVIDIA očekuje da će rake između 4,7 $ i 5 milijardi dolara prihoda tijekom fiskalne godine 2013, s prihodom od svojih mobilnih uređaja čip projekcijama gljiva deseterostruko do 2015, do nevjerojatnih 20 milijarde dolara. Huang je priznao da ta predviđanja mogli biti pod utjecajem vanjskih čimbenika, uključujući postojeće patenta ratova između tablet i smartphone proizvođača, ali nije činiti previše zabrinuti za svoje izravan utjecaj. "U ovom trenutku, izgleda kao da je mnogo teškoća o ništa", rekao je. U stvari, Huang predviđa prilično snažan rast u mobilnom prerađivačkom sektoru, procjenjujući da postoji oko 100 milijuna uređaja koji će vam čips ove godine - što je brojka koja bi uskoro mogla popeti na bilijun, na snazi ​​više pristupačne smartphone, učinkovit ARM procesora i porast ultra-tankih prijenosnih računala. I, unatoč nedavnim razočaranje , Huang očekuje Android tablets sadržavati puni 50 posto tržišta u bliskoj budućnosti, tvrdeći da Nvidia Tegra 2 čipovi trenutno se mogu naći u pola svih lista prikazuju Google OS, a oko 70 posto svih Android-baziran UREÐAJI.

U kratkom razdoblju, u međuvremenu, NVIDIA je zauzet razvija svoju četverojezgrene mobilne procesore - koji je, prema exec, trebao se pojaviti u tablets tijekom trećeg ili četvrtog tromjesečja ove godine (quad-core smartphone, međutim, može biti dalje niz cestu). Huang također vidi prostor za razvoj je omogućena bežična veza, Snapdragon poput procesora, zahvaljujući NVIDIA nedavno stjecanje Icera , ali on nije odustao na GPU, ili, predviđajući da je potražnja za grafičke performanse će ostati stabilan. Govorljiv direktor otišao na božanskom da Windows 8 će podržavati aplikacije dizajnirane za Windows 7 (implicira, možda, da Microsoft Silverlight platforma će odigrati veliku ulogu u budućnosti oblak-based razvoj), a tvrdeći da manji ", preklopni uređaji" s tipkovnicama će u konačnici pobijediti preko Ultrabook strategije koja Intel je slijedila. Za sada, međutim, Huang izgleda prilično udoban sa NVIDIA poziciju u mobilnom obrade tržišta, navodeći samo Qualcomm kao primarni natjecanje. "Mi smo jedini narod ozbiljno na plesnom podiju sa Qualcomm", tvrdi on, dodajući da tvrtke, bez čvrstih mobilnih strategije "u dubokoj turd." Možete pronaći više od Huang-a uvid u izvoru linkove ispod.

Nema komentara:

Objavi komentar