srijeda, 7. rujna 2011.

Dioničar poziva za RIM prodati sebe ili svoje patente, u kritičnom otvorenom pismu

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/07/shareholder-calls-for-rim-to-sell-itself-or-its-patents-in-crit/:
Stvari samo držati uzimajući bleaker za RIM . Sa svoje prihode stagnira i udio na tržištu smartphonea sve manje , BlackBerry kavu sada se suočava s novim financijskim pritiscima Jaguar Financial Group - kanadski trgovac banke i dioničara tvrtke RIM koji je pozivajući se na tvrtku učiniti jednu od dvije prilično neugodnih stvari: sama prodaju, ili prodati svoj portfelj patenata. U otvorenom pismu RIM-a Upravni odbor, izvršni direktor Vic Jaguar Alboni kritizirao proizvođač jer nije "potaknuti entuzijazam potrošača" za svoje proizvode, kao i za dovođenje svojih uređaja na tržištu prekasno. I, kao što cijene dionica i dalje pada, Alboni misli da je vrijeme za napraviti promjenu:

Status quo nije prihvatljiv, tvrtka ne može mirno sjediti. To je vrijeme za promjenu transformacijski. Direktori trebaju da iskoriste bubrege kako bi se povećala vrijednost za dioničare prije više tržišne vrijednosti je izgubio.

Jaguar nije precizirao veličini RIM udjela, ali je tvrdio da se poziva na preokret u ime "druge podržavaju dioničara" koji je ukupno drže manje od pet posto poduzeća. Ontario-based tvrtka se nada da novu liniju QNX -based pametne telefone će smanjiti svoje krize, ali Alboni ne zvuči tako optimistični. "Ne možete staviti sve svoje jaja u jednoj košari", rekao je Bloomberg. "Odbor bi trebao biti govoreći:" Što ako se ti proizvodi ne uspjeti? " Vi ne želite RIM pretvoriti u drugu Nortel. " RIM Glasnogovornica, u međuvremenu, je odbio komentirati pismo. Hit izvor link ispod za čitanje za sebe.

Dioničar poziva za RIM prodati sebe ili svoje patente, u kritičnom otvorenom pismu prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 7. rujan 2011 07:47:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Registracija | izvor Jaguar Financijski (PDF) , Bloomberg | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar