nedjelja, 18. rujna 2011.

Joel Tenenbaum duguje RIAA $ 675.000-opet

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/690OirhpPds/joel-tenenbaum-owes-the-riaa-675000again.ars:

Joel Tenenbaum, student Sveučilišta Boston čija je file-sharing tralističkim sklonostima, dobila ga je tužila za velike glazbene etikete, duguje ih 675.000 $. Opet.

Tenenbaum suđenje, drugi takav razmjenu datoteka suđenje u zemlji, koja je završila s 675.000 dolara žiri presudu protiv njega. Sudac Nancy Gertner izrezati nagradu 67.500 $ , nakon isti put utro je prvi sudac čuti takav slučaj, ali s jednom bitna razlika: umjesto da se oslanjaju na "remittitur", u kojoj je sudac jednostavno može smanjiti novčani iznos od Nagrada žirija, Gertner otišao pravo na Ustav. Nagrada je tako astronomske, rekla je, da se njime krši Ustav SAD i morala biti smanjena. ($ 67,500 je kao visok kao sudac Gertner, rekao je dopustivo.)

Glazbene industrije žalbu ove odluke; u petak navečer, osvojili su okrugli. Prvi Krug Apelacioni sud složio (PDF) da sudac Gertner je skočio na Ustavnom pitanje prebrzo. Iako žalbenih sudaca pljeskom joj rukovanje suđenja, što je napisao da Gertner "prvi bi trebali imati u obzir ne-ustavno pitanje remittitur, koji bi mogli imati bilo kakve ustavne obviated propisani postupak izdavanja i polaznik pitanja. Da je sud naredio remittitur u određenom iznosu , Sony bi onda imali izbora. To je mogao biti prihvaćen smanjiti nagradu. Ili, to bi moglo imati odbacio remittitur, u kojem slučaju ponovno suđenje bi se nakon toga dogodili. "

Samo ako remittitur uspjeli riješiti slučaj bi Gertner biti opravdano u kreće na veće pitanje neustavnosti.

Remittitur to propustili prvi razmjenu datoteka suđenje cilj, Jammie Thomas-Rasset u Minnesoti. Nakon puna tri suđenja i dvije sudske premošćuje, sudac Michael Davis napokon postignut ustavno pitanje i proglasio nagradu protiv Thomas-Rasset neprihvatljiva. Ta je odluka sada je uložio žalbu.

Mi smo dobro može vidjeti istu stvar s Tenenbaum tužbu, ali za sada, izvorni 675.000 dolara presuda je ponovno uspostavljeno.

Prizivni sud dao naslutiti da, iako je njegova odluka bila proceduralno ispravno, to ne podržavaju takve oštre kazne protiv Tenenbaum. "Mi komentar da je ovaj slučaj izaziva zabrinutost glede primjene Zakona o autorskim pravima koje Kongres svibanj želite ispitati", napisao sudaca.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar