četvrtak, 21. srpnja 2011.

Quma: 3D Motion Capture-Slika za 3D CG Proizvodnja (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/A1s9u8eK5YU/:

Japan-temeljen SoftEther razvio cool 3D motion-capture lik [JP] stvoriti računalne grafike i animacije u 3D. Nazvan Quma, čovjeka kao lutka je skup zglobova kroz svoje tijelo, a svi su opremljeni sa senzorima i može se pomicati slobodno od strane korisnika: držite se desne ruke, na primjer, i 3D lik na zaslonu računala će se učiniti isto, u realnom vremenu.

Tako je u suštini Quma mini 3D motion-uređaj za snimanje, što ga čini jednostavnijim i intuitivnijim za dizajnere i inženjere za stvaranje 3D CG, na primjer za video igre, robot aplikacija, obuku i obrazovanje simulacije itd. uključiti Quma u USB priključak dovoljno - vozači ili vanjski izvor napajanja nisu potrebni.

Uređaja, u svojoj trenutnoj formi, je dizajniran da podsjeća na čovjeka, ali SoftEther kaže da njihova tehnologija bi se mogla koristiti za pokrete hvatanje bilo koji drugi oblik ili formu.

Tvrtka kaže da Quma je spremna za proizvodnju, ali je još popraviti datum izlaska i cijena (SDK za prijavu usluga je dostupna, previše).

Ovaj video prikazuje lik u akciji:



Nema komentara:

Objavi komentar