četvrtak, 21. srpnja 2011.

"Zabrinjavajućim korak unatrag": Kongresmeni pokupiti strane na AT & T / T-Mobile

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/9vfi96H1toY/a-troubling-backward-step-members-of-congress-pick-sides-on-attt-mobile.ars:

Unatoč tome što nema službene reći da li AT & T ne smije progutati T-Mobile za 39 milijarde dolara , američki zakonodavci su počeli vagati u na posao. Tri vodeće Kuća demokrati danas je poslao pismo FCC i Ministarstva pravosuđa, od kojih su oba pregleda posla, reći da "AT & T stjecanje T-Mobile će biti zabrinjavajućim korak unatrag u federalnim javnih politika, smanjivanje od gotovo dva desetljeća promicanja konkurencije i otvaranje tržišta u prihvaćanju duopoly u bežični tržištu. "

To pismo nije poziv za posao biti blokiran, ali slično pismo od danas senator Herb Kohl (D-WI) učinio. Posla "vjerojatno bi izazvati znatan štetu konkurencije i potrošača, bi to bilo protivno zakonu antitrust, a ne u javnom interesu, i stoga bi trebao biti blokiran od strane vašeg tijela," Kohlova pismu, prema Reuters .

To je glazba za uši Sprint, zemlje treći najveći operator bežičnih. "Sprint dionice Senator Kohl opsežan brige i vjeruje da sve zbor zabrinutost od politike, javnog interesa zagovara, i industrije dužnosnika, zajedno s nekoliko desetaka tisuća potrošača koji su podnijeli prigovore s FCC, ne može se ignorirati DOJ i FCC, ", rekao je viši potpredsjednik Sprint Vonya McCann se u priopćenju.

Slova staviti demokrati u malo nezgodnom položaju sa sindikatima, koji imaju tendenciju da podržavaju demokrate. Sindikati uključujući komunikacije radnici u Americi su podržane AT & T otkupa , uz napomenu da AT & T je sindikalno radnu snagu i da T-Mobile je "će biti prodan ili ili drugi način."

AT & T-a zalog za povećanje kapitalnih izdataka bi "stvoriti koliko dobrih 96.000, obitelj podržava radnih mjesta", rekao je sindikat.

Update: AT & T odgovorio izjavu vlastite. "Mi poštujemo senator Kohl. Međutim, smatramo njegovom mišljenju nije u skladu s antitrust zakona, dijele nekoliko drugih, a zanemaruje mnoge pozitivne prednosti i brojne pristalice transakcije", kaže. "To je odluka koja će donijeti Ministarstvo pravosuđa i FCC prema važećim zakonima i nakon puno i fer pregled o činjenicama. Mi i dalje vjerujemo onima recenzije rezultirat će odobrenje ove transakcije."

Računalne i komunikacijske industrije udruge (CCIA), tech lobiranja skupine koja uključuje Google i Microsoft među svojim klijentima, imao protivnika reakciju.

"Nismo mogli složiti više s predsjednikom Kohlova artikulirati, dobro dokumentirana procjena koncentracije i njegove katastrofalne učinke na tržišno natjecanje i inovacije", izjavio je izvršni direktor Ed Crna se u priopćenju. "Kao najiskusniji antitrust zakonodavac na Capitol Hillu, nismo iznenađen da senator i njegovo osoblje su mogli vidjeti kroz AT & T masivan lobiranja i odnosa s javnošću Blitzkrieg i analizirati činjenice na terenu, a ne spin. Bez obzira koliko ste ga prerušiti se, to spajanje je ružno. "

Pročitajte komentare na ovaj post

Nema komentara:

Objavi komentar