srijeda, 29. lipnja 2011.

Slanje snop svjetlosti duž list grafena

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yo02JjkgxZA/sending-a-beam-of-light-along-a-sheet-of-graphene.ars:

Da bi se postigao nirvanu računanja snage da nikada ne čini vas čekati, čip proizvođači traže načine da lopata elektrona oko na sve brže stope i preko kraće udaljenosti. Kao iu drugim slučajevima, nirvana najbolje se postiže eksperimentiranje s novim tvarima. Za elektrona, um-puše tvar izbora je nedavno grafena. Da bi sat brzine idu gore, mi ćemo je potrebno da shvate kako tresti elektrona u grafena na optičkih frekvencija. U isto vrijeme, mi također ćete morati naučiti kako kontrolirati te elektrona.

Srećom, elektronska žongliranje na optičkih frekvencija je drugo ime: površina Plasmon polaritons, ili više ležerno, plasmons. Obično, igramo s plasmons na metalnu površinu jer ove imaju puno slobodnog elektrona. No, par istraživača sa Sveučilišta u Pennsylvaniji htjeli vidjeti kakav trikova može se igrao s plasmons na grafena. Njihov rad pokazuje neke intrigantne trikove, ali želim ga je obratio razlike između grafena i metala ozbiljnije.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar