utorak, 3. svibnja 2011.

Australija trialing nove hitne finder sustav s centimetar točnost

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/03/australia-trialing-new-emergency-finder-system-with-centimeter-a/:
Ove godine je vidio zlih djela mnogih snažan prirodnih katastrofa širom svijeta, i dok su sposobni organizacije rade svoj ​​najbolji to pružiti olakšanje, mnogi životi mogli ste bili spremljeni ako nasukao žrtve bili u mogućnosti da daju svoje precizne pozicije za brže spašavanje . Nakon što je vidio broj nedavnim poplavama i ciklona u Queenslandu, Australija, Ergon Energy počeo trialing novi hitne sustav za praćenje ranije ove godine, koji koristi pole-mounted mobilni GPS postaja odrediti mobitela opremljen posebnim, ali jeftini položaj-temeljen čips - Samsung Nokia i rekao je da su se sudionici u ovom projektu. Tijekom narednih 12 do 18 mjeseci, rekao je energija firma bit će uvođenje 1.000 tih stanica da pokrivaju 95 posto države, kako bi se neka hitne službe dolje pratiti poziva žrtava u okviru centimetara - to je ogroman skok od konvencionalnih GPS uređaja '10 do 20 metara, iako ažurirani baze zemljišnih podataka te s odgovarajućom točnošću je još uvijek potrebna prije nego sustav dosegne svoj puni potencijal. Bez obzira na to, ovdje je u nadi da ovaj sjajan projekt će biti dovedeni do mnogo više katastrofa-skloni područja prije nego kasnije.

[Hvala, Justin]

Australija trialing novi sustav hitne tražilo s centimetar točnost prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 3. svibanj 2011 09:27:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Australski | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar