subota, 9. travnja 2011.

Test ispitanika s elektrode implantata koristiti umu kontrolu za pomicanje kursora

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/08/test-subjects-with-electrode-implants-use-mind-control-to-move-a/:
Kao trippy kao um-kontrola još uvijek čini nam se, već smo vidjeli da je proveden u sve, od kolica do pricey igre ( i vožnje automobilom! ) slušalice. No, problem je u tome što oni mjere moždane aktivnosti izvan lubanje - znate, stvar smo evoluirali štit taman zbivanja u našim umovima od znatiželjnih EEG senzora.

Sada, međutim, tim Sveučilišta Washington istraživači izgleda da se dogodilo na učinkovitiji - iako, invazivna - pristup. Istraživači dobio neki hrabri primjerci za pomicanje kursora po ugradnje plastične obloge koje sadrže elektrode ispod njihove lubanje, sa senzorima sjedi na površini mozga. To je, kažu, daje im pristup do više reći, visoke frekvencije valova koje govore puno više o kognitivnim namjere. Na kraju, osoba premještena pokazivači za razmišljanje jednog od tih zvukova: "ee", "ah", "oo" i ". EH" mozak-računalo sučelje nije ništa novo, naravno, ali znanstvenici kažu da ispitanika s elektroda implantati imali su više uspjeha od ljudi nosi elektrode-okovan klincima EEG kape, što bi moglo prevesti na manje frustracija za osobe s teškim invaliditetom.

Test ispitanika s elektrode implantata koristiti umu kontrolu za pomicanje kursora prvobitno pojavio na Engadget na pet, 8. travanj 2011 21:25:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink BBC | izvor Journal of Engineering Neuronske | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar