subota, 9. travnja 2011.

Izvješću Svjetske banke smatra prodaja virtualnih dobara u igrama više isplativo nego 'stvarne' gospodarstvo

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/09/world-bank-report-finds-selling-virtual-goods-in-games-more-prof/:
Izvješću Svjetske banke infoDev jedinica ima svježe baci svjetlo na jedan od fascinirajućih aspekata našeg vrli novi međusobno povezanom svijetu: virtualni gospodarstva. "Third-party igara usluge industriji" - gdje bogati, ali nestrpljiv igrači su netko drugi samljeti daleko na online igre za njih u zamjenu za novčane nagrade - jedan je od središnjih točaka ispitivanja, uglavnom zahvaljujući na to što generira prihode u regiji od $ 3 milijarde dolara u 2009, a sada služi kao primarni izvor prihoda za procijenjenih 100.000 mladih ljudi, prije svega u zemljama poput Kine i Vijetnama. Što je ohrabrujuće o ovim nalazima je da je većina prihoda od takvih transakcija završi u zemlji u kojoj je virtualni vrijednost je proizvedena, koji kontrasti starkly s nekim od tradicionalnih međunarodnim tržištima, kao što je to za zrna kave, gdje je studija procjenjuje na samo 5,5 milijarde dolara od 70 milijarde dolara godišnje tržišne vrijednosti ikada čini povratak na proizvodnju zemlji. Istraživanje je također uzima zanimljiv pogled na fenomen u nastajanju microwork, koji se sastoji od ima nekvalificiranih radnika radi na webu verzija ropski rad - provjera slike, prepisivanje komadići teksta, bumping up Facebook Voli (naughty!), itd. - i također može dovesti do više mogućnosti zapošljavanja za ljude u siromašnim narodima. Da biste dobili bolje upoznat s detaljima, provjerite linkove ispod ili kliknite prošlosti break.

Nastaviti čitanje izvješću Svjetske banke smatra prodaja virtualnih dobara u igrama više isplativo nego 'stvarne' gospodarstvo

Izvješću Svjetske banke smatra prodaja virtualnih dobara u igrama više isplativo nego 'stvarne' gospodarstvo prvobitno pojavio na Engadget o Thu, travanj 9, 2011 04:38:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink BBC | izvor infoDev (PDF) , virtualna ekonomija istraživačke mreže | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar