subota, 9. travnja 2011.

Apple istražuje hibridni e-ink/LCD zaslon za iDevices

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/INA0T8DsYJM/apple-exploring-hybrid-e-inklcd-display-for-idevices.ars:

Nedavno objavljena patentna prijava sugerira Apple istražuje načine da se uključi e-tinta zaslonu tehnologije u iPhone, ipad, i iPod touch. I za razliku od ostalih e-tinte uređaja, Apple je hibridni sustav će biti u mogućnosti prikazati oštar tekst u rasponu od osvjetljenja bez žrtvovanja mogućnost prikaza u boji, video i grafika.

Aplikacija, sustave i metode za prebacivanje između elektronski papir zaslon i video prikaz , je izvorno podnesena u listopadu 2009. On opisuje hibridni sustav koji koristi kombinacija "elektronski papir", s više tradicionalnih LCD zaslon u boji ili OLED zaslon za dobivanje prednosti obje vrste zaslona. Takav prikaz će biti formirana sandwiching transparentan e-tinta zaslonu između pozadinskim osvjetljenjem LCD zaslon u boji ili OLED panel na dnu i osjetljivim na dodir stakleni zid na vrhu. Zaslonu u boji mogu prikazati u boji grafiku i video, dok je e-tinta sloj mogao prikazati oštrim tekstom.

Iako je taj opis zvuči nešto slično Pixel Qi hibridni e-tinta prikazuje što može prebacivati ​​između e-tinte i boja LCD načina, Appleov patent traje stvari par koraka dalje. Kontrola sklopova će analizirati ulazni i video mogao prebaciti načina, ovisno o vrsti sadržaja. Osim toga, strujni krugovi kontrole samostalno mogao prebaciti različita područja zaslona za oba načina rada prema potrebi. Na primjer, web-stranica može imati niz teksta sa inline video. Sustav mogao prikazati britva-oštar tekst koristeći e-tinte, a video je prikazana pomoću temeljne zaslon u boji.

Jedan Osobitost sustava, prema primjeni, da je kontrola sklopova posebno analizira video ulaz kako bi se utvrdilo koliko brzo različiti elementi se mijenjaju. Ako se stopa promjene prelazi brzinu osvježavanja od e-tinte zaslon, zaslon u boji bi preuzeti. Zamislite web stranice u prethodnom primjeru: ako se pomaknete stranicu brzo, zaslon u boji će se koristiti za glatko animirati pomicanje. Nakon što je pomicanje zaustavio, međutim, e-tinta zaslonu će preuzeti za tekst ponovno.

Apple datoteke brojnih patenata svake godine, tako da je sama činjenica da je Apple podnio patent za hibridni e-tinta zaslonu nema garancije da će se uključiti tehnologiju u budućnosti proizvod. Međutim, tehnologija posebno mogao poboljšati ipad za čitanje e-knjiga svrhe. Ipad trenutni prikaz je velik za čitanje knjiga teški na slikama u boji, ili koji sadrže prijedlog grafiku ili video, ali relativno niske gustoće piksela i zaslon s pozadinskim osvjetljenjem još uvijek čini čitanje duge odlomke teksta zamoran za mnoge korisnike. Mnogi čitatelji preferiraju e-tinte temelji uređaje kao što su Amazon zapaliti zbog toga.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar