petak, 15. travnja 2011.

Skype za Android osjetljiva na hack koji kompromitira osobne informacije

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/14/skype-for-android-vulnerable-to-hack-that-compromises-personal-i/:
Ako nije već dovoljno potencijala app privatnosti curenja brinuti, ovdje je još jedan - Android Policija je otkrila da je Skype android klijent ostavlja svoje osobne podatke širok otvoren za napad. Objavljivanja izvješća da app ima SQLite3 baze podataka gdje je sve svoje podatke i chat logove su pohranjene, te da Skype zaboravio za šifriranje datoteka ili uvođenje dozvole, koji izgleda kao da se odluka srodno ostavlja ključeve visi na vratima.

U osnovi, to znači da je skitnica app mogao zgrabiti sve svoje podatke i telefon home - app slično Skypwned. To je test program Android Policija je izgrađen dokazati ranjivost postoji, a dječak, oh boy does it work - unatoč samo molba za osnovne Android skladištenje i telefon dozvole, ona odmah prikazati naše ime i prezime, broj telefona, e-mail adrese i popis svi naši kontakti bez potrebe za toliko kao korisničko ime za to shvatiti. Android Policija kaže Skype istražuje problem sada, ali ako želite dati tvrtka dodatni malo gurnuti sigurni smo da to nije mogao povrijediti.

Skype za Android osjetljiva na hack koji kompromitira osobni podaci prvobitno pojavio na Engadget o Thu, travanj 14, 2011 22:02:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Android policije | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar