subota, 16. travnja 2011.

Intubacija bot omogućuje liječnicima sigurno gurati cijevi dolje nesvjesno ljudskog grla

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/16/intubation-bot-lets-doctors-safely-shove-tubes-down-unconscious/:
Vidjeli smo sve vrste medicinskih robota 'round tih dijelova, od bloodbots do kirurških kiborzi . A sad je dr. Thomas M. Hemmerling iz McGill University Health Centre (koji je također pomogao razviti McSleepy anestetik Android ) je stvorio prvi svjetski robot intubacije. Zove Kepler intubacija sustav (KIS), to je robotskom rukom s video laringoskop koji je kontroliran putem joystick - omogućava MDS da biste dobili njihov Dr. Mario dok na kliznim endotrahealni cijev u bilo prošlo-out meatbag s minimalnim puno buke i maksimalnu sigurnost. Prvi postupak korištenja uređaja na pravi, živi ljudski je bio uspjeh, i kliničko ispitivanje se nastavlja. Mi nismo velika robota na guranje bilo gdje (čak i ako to ne pomogne nam disati dok pod nož), ali to je bolje nego Android dodacima za lobiranje granate naš način .

Intubacija bot omogućuje liječnicima sigurno gurati cijevi dolje nesvjesnog ljudskog grla prvobitno pojavio na Engadget o Thu, travanj 16, 2011 00:47:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor McGill University Health Centre | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar