subota, 16. travnja 2011.

Američka vlada izvođača u razvoju 'mikrovalna pištolj,' Hot Džepovi drhtati

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/16/us-government-contractor-developing-microwave-gun-hot-pockets/:
Ah, ljubljeni "elektroničke bombe", u mogućnosti to onesposobiti sve tehnologije u njegovoj neposrednoj blizini: varijacije na konceptu ići putu natrag , ali koristan prototipovi ostaju tantalizingly izvan dosega. U kršenje koraka obrane izvođača BAE Systems, vodeći svježe pukotine s high-powered Mikrovalna (HPM) pištolj namjera onemogućiti malih brodskih motora - ako je uspješna, tehnologija također može ciljati brodova, UAVs, i raketne tereta. Tajna-umotan oružje nalik na Boeing je planirano u zraku EMP oružje , ali bez raketnih sustava dostave. BAE čini se da je klađenje na velika elektromagnetska ratovanja kao buduće bojno polje taktiku, s upravitelj pitching sci-fi sceni Aviation Week :
"Za razliku od lasera, HPM grede ne treba puno točnost. S ventilatorom [od HPM energije] možete ciljati 10-30 malih brodica. Ako može nokautirati 50-75% od motora u roj, možete onda koncentrirati na ostatak s laserima ili kinetičkom [topova]. "
Razviti bolju obranu od takvih napada, izvođač je primio 150.000 dolara od ratnog zrakoplovstva za testiranje vatre mikrovalova na vojnim računalima. Nije riječ o tome da li je rekao obranu uključuju velikodušne korištenje aluminijska folija.

Američka vlada izvođača u razvoju 'mikrovalna pištolj,' Hot Džepovi drhtati prvobitno pojavio na Engadget o Thu, travanj 16, 2011 16:09:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Boing Boing | izvor Opasnost Soba | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar