ponedjeljak, 28. ožujka 2011.

Strogo posao? Osobni tweets napraviti profs više "vjerodostojan"

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wCOk7CAsV24/social-tweeting-professors-seen-as-more-credible-than-scholarly-ones.ars:

Oni koji koriste Twitter račune za oba osobni i profesionalni svrhe često se nađu pitajući se da li su oni narušavaju njihovu vjerodostojnost s smiješne anegdote i socijalne tweets. Prema studiji objavljenoj u ožujku pitanje učenja, medija i tehnologije, međutim, odgovor na to pitanje je velik "ne".

Umjesto toga, studenti doživljavaju instruktori koji čine socijalne tweets što više vjerodostojni od instruktora koji ostaju strogo poslovni, kreditiranje podršku ideji da se znajući pravi ljudski je iza Twitter stream pomaže ljudima da se osjećaju više sigurni o toj osobi sposobnosti.

Autor je sveučilišni profesor Elizabethtown komunikacija Kirsten Johnson i dodiplomski student Jamie Bartolino, rad istražuje kako učenici doživljavaju profesora kada oni slijede svoje društvene medije ažuriranja na Twitter. Rad se odnosi na pet "faktora povjerenja" identificiran u 1974 studiranja: stručnost, karakter, društvenost, staloženost i ekstraverzija.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar