ponedjeljak, 28. ožujka 2011.

BrainGate hitova 1.000 dana um-control prekretnica, gotovo tri godine pokazuje i klikom

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/28/braingate-hits-1-000-day-mind-control-milestone-nearly-three-ye/:
Težnji Svengalis radujte se! Za BrainGate je postignut značajan biljeg u računalne misli kontrole - 4 x 4 mm ugradnju čipa je dao ženu s tetraplegia sposobnost pokažite i kliknite sa svojim mozak za 1.000 dana. Članak nedavno objavljen u časopisu Journal of Neural inženjerstvo rekao ženi, poznat jednostavno kao S3, obavljaju dva jednostavna zadatka svaka 24 sata, koristeći svoj ​​um da manipuliraju kursor sa 90 posto točnosti. Svaki dan je bila praćena, S3 bi se post gore ispred računala i kontinuirano naredbu stvar s njom misli za 10 minuta. Funkcionalnost navodno pogoršalo tijekom vremena, ali u radu se ukazuje na čipa trajnost, senzora ne-mozak nepodudarnost, kao krivac. Istraživanje je u tijeku, da se uključi u BrainGate napredne protetike da bi mogao dobiti tetraplegics kao što su S3 i kreće iznova. Sada, kako je to za moć pozitivnog razmišljanja?

BrainGate hitova 1.000 dana um-control prekretnica, gotovo tri godine pokazuje i klikom prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, ožujak 28, 2011 10:17:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Slashdot | izvor Sveučilište Brown | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar