nedjelja, 27. ožujka 2011.

Self-polimer jacanje nanokompozita najbolje radi pod pritiskom

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/27/self-strengthening-polymer-nanocomposite-works-best-under-pressu/:
Nitko ne čuva ugljikove nanocjevčice dolje - pogotovo ne ovi. Uvijek popularan allotropes su angažirao istraživači na Sveučilištu Rice stvoriti kompozitni materijal koji dobiva jači pod pritiskom. U kombinaciji s polydimethylsiloxane, gumena polimera, cijevi obliku nanokompozita koji pokazuje samo-jačanje svojstva također izloženi u kosti. Tijekom testiranja, tim je pronašao materijal povećan u krutosti za 12 posto nakon 3,5 milijuna kompresijama. Očigledno, posada je batrljak o tome zašto se reagira na ovaj način, ali ne manje nestrpljiv da vidi da rade u stvarnom svijetu - diskusija je već u tijeku za korištenje stvari kao umjetne hrskavice. I ovdje smo mislili aerogel je cool. Cijeli PR nakon pauze.

Nastaviti čitanje Self-polimer jacanje nanokompozita najbolje radi pod pritiskom

Self-polimer jacanje nanokompozita najbolje radi pod pritiskom prvobitno pojavio na Engadget na ned, 27. ožujka 2011 06:13:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink CrunchGear | izvor Rice University | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar