ponedjeljak, 14. ožujka 2011.

Mobilni korisnici kopati lokalne vijesti aplikacije, ali većina neće platiti za njih

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/lwlvZP5irwQ/mobile-users-like-local-news-but-most-wont-pay-for-it.ars:

alt Naslov: Mobilni korisnici ljubavi lokalne vijesti aplikacije, dok oni su besplatni

Nova studija mobilnih uređaja korisnicima ukazuje na to da gotovo pola koriste svoje dlanovnika kako bi dobili nekakav lokalni vijesti ili informacije. No, oni će platiti za to? Evo najnoviji podaci: samo deset posto odraslih koji koriste mobilne aplikacije kako bi dobili lokalne vijesti / info platiti za te usluge i jedan posto svih odraslih osoba. A većina od njih kažu da nisu osobito zainteresirani plaćati mnogo više.

"Mnogi vijest organizacije su u potrazi za mobilne platforme, posebno mobilne aplikacije, osigurati nove načine za generiranje pretplatnika i prihoda od oglašavanja u lokalnim tržištima", kaže Lee Rainie od Pew Research Centra Internet & American Life Project, jedan od sponzora izvješće. "Istraživanje sugerira da je dug put to ići prije nego se to dogodi."

U anketi na 2251 ljudi je provedeno u siječnju Pew Research Center, Projekta za izvrsnost u novinarstvu, a John S. i James L. Knight Foundation.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar