srijeda, 30. ožujka 2011.

Harvard fizičar stavlja vatre s elektrificirana štapić, nada se da podijeliti na HarvardConnection

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/30/harvard-physicist-puts-fires-out-with-electrified-wand-hopes-to/:
Ok, pa možda Ludovico Cademartiri će biti prisiljeni dijeliti dobre vijesti o Facebooku (ili ConnectU, ako je on u igra ulogu buntovnika), ali barem mu je dužan da vidi više od nekoliko stotina hitova. Prema Harvard Crimson, navedene fizičar i natucanje drugih istraživači su naišli na novi način da se ugasiti plamen: struja. Ideja na kraju je omogućiti vatrogascima da squash požara bez ugasiti kuće ili objekta sa vodom i pjenom - ukoliko hit sa snopom soka, postoji barem luč priliku da nešto može spasiti. Dok specifičnosti projekta su očito daleko iznad naših glava, srž je prilično jednostavan - plamen sadrže čestice čađe, koji postaju "električki nabijenih tijekom izgaranja." S obzirom da su oni vrlo čestice reagiraju električnog polja, dovoljno jake zrake može uviti stvari dok je ugašen u potpunosti. Sasvim iskreno, to je kazaljka-na iskustvo mi očajnički pokušavamo dogovoriti, ali do tada, to izgleda kao još jedan krug Harry Potter će morati učiniti.

Harvard fizičar stavlja vatre s elektrificirana štapić, nada se da podijeliti na HarvardConnection prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 30 ožujak 2011 17:45:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink NPR , Switched | izvor Harvard Crimson | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar