utorak, 22. veljače 2011.

Samsung stvara prvi full-color kvantna točka zaslon, prijeti da Dippin 'točkica zastario

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/02/22/samsung-creates-first-full-color-quantum-dot-display-threatens/:
Samsung stvara prvi full-color kvantna točka zaslon, prijeti da Dippin 'točkica zastario Nismo bili služeći se kvantne točkice vijest za sasvim kao čeznuti kao mi smo bili ti regaling s pričama o kvantna računala , što je jednako dobar, jer smo o tome kako vam reći da je tehnologija još najmanje tri godine od prikazuje se u nešto što možete kupiti. Ali, to je sve bliže, sa Samsung pokazujući četiri-inčni zaslon s kvantna točka boji. Quantum točkice su nanokristala koji emitiraju svjetlost kada su dobili uzbuđen, možda na božićno jutro ili kad čeka popis škola otkaz na snježne ujutro. Veličina kristala diktira valna duljina emitirane svjetlosti, kao i polaganje preciznim mreža različitih veličina kristala Samsung stvara RGB pixela vrsta potrebne za prikaz. Pikseli se mogu primijeniti izravno na staklo ili fleksibilne površine, au teoriji oni će biti daleko učinkovitije nego LCD, a svjetlije i dugotrajnije od OLED. Upravo sada, međutim, ne postići bilo koji od tih mjerila, što je, nažalost, gdje smo krug leđa na cijeli "tri godine daleko" stvar.

Samsung stvara prvi full-color kvantna točka zaslon, prijeti da Dippin 'točkice zastarjela prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 22. veljača 2011 16:19:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Technology Review | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar