četvrtak, 24. veljače 2011.

Polazak PARC CEO leđa gleda sjetno na plavo nebo iz prošlosti

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/DN3rI1z7S3g/departing-parc-ceo-looks-back-wistfully-on-blue-skies-of-the-past.ars:

PARC-u, koji je počeo kao Xerox's Palo Alto Research Center, s pravom je poznat po svojoj ulozi u razvoju dalekosežne tehnologije kao što su Ethernet, laserski pisač, a grafičko korisničko sučelje. No, kao i sa nekim od velikih industrijskih laboratorija za ranije doba, PARC je skliznuo iz javnog pogled, čak i kao što je bio dosadan iz Xerox kao samostalna osoba. Ali PARC je još uvijek oko, a nedavno je proslavio 40. rođendan. Imali smo priliku za razgovor s CEO Mark Bernstein, nedugo prije no što je najavio svoj odlazak. Bernstein je opisala kako PARC je evoluirala tijekom godina, i govorio malo o kraju plavo nebo istraživačkih laboratorija da američke tvrtke koriste za podršku.

Rođenje poluvodičke industrije u Kaliforniji odigrao ključnu ulogu u formiranju PARC. "Parc osnovana je na drugom kraju zemlje iz Xerox korporacija s namjerom da shvatite kako tehnologija koje su se oblik ovdje u Silicijskoj dolini u to vrijeme ... kako one utječu na to kako bi ljudi radili", rekao je Bernstein. U 70-ih, rekao je on, da je uglavnom usmjerena na raspodijeljena računalna okruženja, ali kao uredska računala postala uobičajena, fokus pomaknuo se sveprisutna računalstva.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar