četvrtak, 24. veljače 2011.

Apple's North Carolina podatkovnog centra koji dolaze online ovog proljeća

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/7Dnbb0Gi_bI/apples-nc-data-center-coming-online-this-spring.ars:

Apple objavio tijekom svog godišnjeg sastanka dioničara u srijedu da ogroman podatkovni centar je zgrada u Sjevernoj Karolini konačno će doći online ovog proljeća . Podatkovni centar, koji se na 500.000 četvornih metara je pet puta veći od Apple struje Newark, Kalifornija podatkovnog centra, koristit će se za potporu iTunes i MobileMe usluga.

Apple je raditi na otvaranju podatkovnog centra, jer barem još proljeće 2009, kada je stanje zakonodavstva of North Carolina donio zakon koji pruža velike porezne olakšice za tvrtke koje su značajna ulaganja u najsiromašnijim područjima države. U srpnju 2009, guverner Perdue Beverly potpisao zakona u zakon i najavio da će Apple je izabrao grad Maidena pronaći podatkovni centar koji će koštati oko $ 1 milijardu dolara za izgradnju i proširenje u roku od devet godina.

Izgradnja i postava nastavila tijekom 2010, i Apple je u listopadu prošle godine da očekuje podatkovnog centra da se on-line "svaki dan sada." Međutim, centar učinkovitosti podataka stručnjak koji Apple je angažirao za izradu i provedbu podataka centra izračunati resursa-Olivier Sanche- iznenada preminuo od srčanog udara u studenom 2010.

Apple nije bilo više specifičnih o svojim planovima za postrojenje, koje je jedan stručnjak nazvao "big-ass." S obzirom na njegovu veličinu (oko 3 do 5 puta veći od tipičnih velikih podatkovnih centara) i njezino mjesto (ruralni North Carolina, daleko od većine Internet okosnice), to se vjeruje da je usmjerena prema oblak usluge podrške .

Sa Apple's stjecanje streaming uslugu Lala glazbe, bilo je nagađanja da će novi podatkovni centar mogao pomoći goriva web-based streaming pristup iTunes sadržaja . Nedavne glasine također su predložili da Apple svibanj lansirati obnovljenu MobileMe, dodajući dodatne socijalne umrežavanje značajke na vrhu svoje e-pošte i podatke sinkronizaciju usluga, ili ga može pokušati ponuditi oblak za pohranu svoj IOS-based uređaja .

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar