četvrtak, 24. veljače 2011.

Feature: Pozivanje svih automobila: mobitel mreže i buduće prometa

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/f401lIDxRRs/calling-all-cars-measuring-traffic-using-cell-phone-data.ars:

Pitajte nekoga što oni misle o budućnosti vožnje, i najvjerojatnije odgovor uključuje self-vožnje automobila. I to je istina da su istraživanja i autonomija dramatično mijenjaju suvremeni automobil, ali postoji još jedan informacijske revolucije odvija izvan prozora. Jeftini senzori i dostupnosti mreže nisu samo stvaranje pojedinih automobila pametniji, ali oni su također pojačani brainpower okoliš automobila voziti u.

Mreže senzora povezanih web su što je moguće pratiti promet, parking dostupnost, onečišćenje zraka, cestovni kvalitete, i više u realnom vremenu i preko velikih udaljenosti. Praćenje prometa posebno je revolucionirao tih promjena. Ova vrsta podataka daje vozača u realnom vremenu predviđanja vremena putovanja, moguće je stvoriti pametnu ceste gdje cestarine i signali mogu prilagoditi promjenjivim uvjetima, i pruža urbaniste s točne i detaljne slike prometu korištenja i njegove učinke, poboljšanje izgleda i grad planiranje za budućnost.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar