četvrtak, 3. veljače 2011.

Grafena prevlaka se koristi za otjerati, privući vodi, mogao napraviti Rain-X izrazito zastario

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/02/02/graphene-coatings-used-to-repel-attract-water-could-make-rain/:
Grafena prevlaka se koristi za otjerati, privući vodi, mogao napraviti Rain-X izrazito zastario
Grafena izgleda spremna zamijeniti naše silicija i naš zaslon osjetljiv na dodir , čak i popraviti naše baterije . Sada je zbog za nešto možda malo manje revolucionaran: držati naše hlače čist. Fizičar James Dickerson i Tim istraživača na Sveučilištu Vanderbilt su stvorili dva načina primjene grafena tanke listove koji su bilo bi ih super-hidrofobnih ili super-hidrofilnih. Ovi alternativni aranžmani, nazvao "tepih" i "cigle", napraviti mjehuri vode gore i trčanje off ili ispružiti i oblik nevjerojatno tanke listove. Potencijalni aplikacije su vjetrobranska stakla, koje ne trebaju brisači, hlače koje uzrokuju crno vino pada na samo odskočiti off, i zaštitne naočale koje nikad magla - ne buffing potrebna.

Grafena prevlaka se koristi za otjerati, privući vodi, mogao napraviti Rain-X izrazito zastarjeli prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 2. veljača 2011 20:41:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Grafena-Info.com | izvor Vanderbilt Istraživanje Vijesti | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar