petak, 21. siječnja 2011.

Znanstvenici stvorili 10 milijarde qubits u silicij, nas doći bliže nego ikad do kvantno računanje

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/21/scientists-create-10-billion-qubits-in-silicon-get-us-closer-th/:
qubits
Mi smo potpuno spremni za kvantna računala. Pregledaj prašnjavim Engadget arhiva i pronaći ćete mnoge postove o stvari, svaki crtati još jedan korak na putu do našeg trebao Quantum Future. Evo još jedan korak, jedan koji mi mislimo da je prilično veliki. Međunarodni tim znanstvenika uspio je generirati 10 milijarde kvantno isprepletene bita, osnovni gradivni blok kvantna računala, te ih ugraditi u sve silicija koji je, naravno, osnovni gradivni blok dosadno računala. To zvuči kao da je još uvijek neki posao koji treba obaviti kako bi se omogućilo tim da se zapravo mijenjati i čitati stanja tih qubits, a vjerojatno i decenije vrijedi od oka-twiddling prije nego što neka svaki od nas pokušati pokrenuti Crysis na nju, ali još jednom korak je napravljen.

[Slika kredit: Udari-Meister ]

Znanstvenici stvorili 10 milijarde qubits u silicij, nas doći bliže nego ikad do kvantno računanje prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 21 siječanj 2011 09:33:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor MSNBC | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar