petak, 21. siječnja 2011.

Ups: Android izravno kopirati sadrži Java koda, jačanje Oracle slučaju

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/21/oops-android-contains-directly-copied-java-code-strengthening/:
Florian Mueller je ubija to ovih zadnjih nekoliko mjeseci sa svojom analizom različitih tehnologija patenta odgovara na svom FOSSpatents blog, i danas on je otkrivena prilično veliki bomba: najmanje 43 Android izvor datoteke koje izgledaju kao da su izravno kopirati iz Jave. To je velika stvar, vidim kao Oracle trenutno tuži Google za patenta i autorskih prava u android - što nije teško dokazati da se slučaj kada ste je dobio 37 Android izvorne datoteke označene "Proprietary / POVJERLJIVO" i "NE DISTRIBUIRATI "Oracle / Sun i najmanje šest više datoteka u Froyo i Gingerbread koje izgledaju kao da su decompiled s Java 2 Standard Edition i redistribuirati pod Apache open source licencom bez dopuštenja. U jednostavnim uvjetima? Google kopirati Oracle Java koda, zalijepljen na novu licencu, te ga dostavljaju.

Sada smo dugo sam mislio Google-ak odgovor na Oracle tužbu naizgled priznao neke povrede, tako da sumnjam da je ovo iznenađenje u Mountain View, ali mi smo guessing slušalica dobavljači neće biti tako oduševljeni - posebno jer koriste Android već je izazvao tvrtke poput HTC i Motorola biti hit s velikim patenta tužbe vlastite. Mi ćemo vidjeti što se događa, ali u međuvremenu svakako biste trebali pogoditi Florian's site za puni prljavštine - to je nekih 47 stranica vrijedi materijala, i to je gusta, ali ako ste u ovu vrstu stvar to je nevjerojatno zanimljiv.

Ups: Android izravno kopirati sadrži Java koda, jačanje Oracle slučaju prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 21 siječanj 2011 11:03:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor FOSSpatents | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar