utorak, 25. siječnja 2011.

NASA razmatra beamed energije za pogon prostora pokreće

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/25/nasa-considering-beamed-energy-propulsion-for-space-launches/:
Istina se javi, to vjerojatno ne uzeti raketni znanstvenik da se istinski razumjeti opseg onoga što NASA trenutačno istražuje, ali je suština da ga nije teško grok. America's premijere svemirska agencija je navodno ispituje mogućnost korištenja beamed energije pogon za lansiranje svemirskih letjelica u orbiti, i dok smo vidjeli objekte lofted pukim grede prije , koristeći laser napustiti atmosfera je cijela 'nother ballgame. Razlozi su prilično očiti: laser-based porivni sustav bi učinkovito nix šanse eksplozivne kemijske reakcije koje se odvijaju na pokretanje, a ona će "omogućiti višekratnu jednostupanjski raketa koja ima dva do pet puta više prostora nego konvencionalne nosivost rakete, koja bi smanjiti troškove slanja nosivost u low-Zemljinoj orbiti. " Mi smo rekli da studija treba biti zaključen do ožujka, ali samo nebo zna koliko dugo će biti prije nego što smo vidjeli bilo koji od ove crne magije koristi za lansiranje raketa. Nažalost, ne možemo očekivati bilo Mjesec misija da se oslanjaju na laseri za najmanje 50-ak godina, ali mi smo guessing da timeline može biti skraćen dramatično ako Sir Richard Branson su da se uključe.

[Slika ljubaznošću Jordin Kare]

NASA razmatra beamed energije za pogon prostora pokreće prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 25 siječanj 2011 00:49:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Prostor | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar