srijeda, 26. siječnja 2011.

BGR: BlackBerry playbook moguće korištenje Android's Dalvik virtualni stroj, možda pokrenuti Android aplikacije

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/26/bgr-blackberry-playbook-to-possibly-use-androids-dalvik-virtua/:
RIM je bio hyping AIR aplikacija i web aplikacije za playbook za neko vrijeme sada, ali postoji mogućnost znatno veće stvari nalaze se u radovima: BGR kaže tvrtka želi dodati u Java kompatibilnost za ostavština BlackBerry aplikacije, te da je među druge opcije to s obzirom na koristeći Dalvik virtualni stroj pronađen u android doći. To čini puno smisla - Dalvik je jedan od najnaprednijih Java (ish) virtualnih strojeva vani, i to je open-source, tako RIM ubjedljivo mogao uzeti i ugađanje da rade s postojećim BlackBerry aplikacije, koji su izgrađeni u Java. Pametna, pametan.

Ali to nije sve: BGR ide na nagađati da je korištenje Dalvik također će omogućiti playbook i budućim QNX uređaja za ravno-up trčanje redovite Android aplikacije, što je očito puno veći posao nego jednostavno koristeći isti virtualni stroj. Točno kako ili zašto BGR je odluka da se skok je nejasno, jer Android aplikacije na playbook će zahtijevati portanje mnogo više nego samo Dalvik, ali je vani. U stvari, to je bio tamo od 7. prosinca, kada Fortune pokupila napomena iz Gleacher & Company analitičar Mark McKechnie upućuje na to da RIM planira ponuditi android kompatibilnost, tako da smo znatiželjan ako je to glasina je samo uzimanje drugog putovanja putem interneta meso brusilica. Iskreno, naš se kladiti da je RIM je daleko previše ponosan ponuditi android kompatibilnost i da je to samo istraživanje Dalvik kao Java okruženju, ali mi bi htjele biti dokazano krivu - mi ćemo vidjeti što se događa.

BGR: BlackBerry playbook moguće korištenje Android's Dalvik virtualni stroj, možda pokrenuti Android aplikacije prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 26 siječanj 2011 14:14:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor BGR , Fortune | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar