nedjelja, 2. listopada 2011.

Mijenjati svoju kulturu

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/MofgCfF22Rc/:
Justin Kan

Bilješka urednika: Ovaj gost post je Justin Kan, suosnivač Justin TV-a. i TwitchTV . Možete ga pratiti na Twitteru ovdje i čitajte njegov blog ovdje .

Ponašanje je virus. Mi smo širenje naše ponašanje onima oko nas, bilo pasivno ili namjerno.

Pop kviz: što faktor većina visoko korelira s pretilošću? Nije dohodak, rasu, religiju ili genetike. Ispada da je najbolji pokazatelj pretilosti je tvoj prijatelj grupa: ako ste pretili prijatelji, vi ste više vjerojatno da će biti pretili sebe. To ima smisla, jer da razviju svoje ponašanje set od interakcija s onima oko vas. Ako vaši prijatelji su fizički aktivni i jesti dobro, imat ćete više mogućnosti biti fizički aktivni sebe, i provesti više vremena na zdrave obroke. Alternativno, ako su vaši prijatelji koji žive u stvarnom životu verzija Super Size Me, da ste vjerojatno na brzi vlak do dijabetesa tipa II.

S obzirom na izloženost dovoljno ponašanje, ponašanje koje će postati normativni. To vrijedi i za pozitivne i negativne ponašanja. Jedan jednostavan ponašanje sam vidjela širiti svoju grupu prijatelja je jahanje motocikla. Sam prvi put počeo jahanje prije nekoliko godina nakon dvije od mojih prijatelja je došao na svojim biciklima (što je želio započeti već godinama, ali nikada nije katalizator do tog trenutka). Brzo naprijed četiri godine i oba moja braća, dva cimera i mnoge druge prijatelja jahanje, s mnogo više u različitim fazama uzimajući vozača test i pridružio organa donatora kluba.

Tijekom proteklih nekoliko godina sam bio iznenađen kako bi saznali da je to također slučaj za poduzetništvo. Za većinu ljudi, startups su rizična nastojati i nešto što treba izbjegavati. Mnogi su neodlučan kako bi zatvorili svoje osigurati radna mjesta i pokušati pokrenuti tvrtku od nule. Od očekivane vrijednosti perspektive, kada je faktoring u neki rizik nesreće mogu pripisati osnovne ljudske naravi, one su točno maksimiziranje rezultata. Međutim, za sve većoj skupini, primijetio sam da startups su normalizirane ponašanja, te da je to općenito se širi preko osobnih veza.

Moj brat Daniel je savršen primjer za to. Kada se Daniel završio fakultet u 2009, gospodarstvo je u recesiji strašno, i bilo je izuzetno teško za nove grads pronaći posao. U početku ima vrlo malo interesa za startups, on je počeo raditi za prodaju i poslovni razvoj u UserVoice nakon pronalaženja nema opcije u konzalting i bankarstvu, gdje je nekoliko prijatelja svoje sreću u traženju posla su na čelu. Nakon par godina se prijatelja s osnivačima i rano startups djelatnika, rasprave o startups svakodnevice i rooming s pokretanja utemeljitelja, on je napravio skok sebe i regrutiraju tima za pokretanje Appetizely .

Primjer kulture sjeckanje na ljestvici je Y Combinator. Jedan od razloga mislim Y Combinator je toliko moćan je jer se stvara nova društvena norma, pogotovo za one koji dolaze izvana Silicijskoj dolini. Kada pokrenete u YC, vaši prijatelji i obitelj mislite da ste ludi. Do kraja, imate još jedan prijatelj skupina: ostali YC poduzetnika i bivših. Ove nove prijatelje će pružiti podršku i savjet, ali najvažnija stvar da vam je implicitno osiguranje da niste ludi.

Pouka ovdje je da se kroz neki pametan socijalnog inženjeringa možete hack svoj život na sebe staviti u poziciju da ostvari ciljeve koje uopće ne znaju kako započeti. To je ujedno i

Nema komentara:

Objavi komentar